Enervo DS1 – Bevoc

De eerste wedstrijd na de vakantie? Vijf motivatietips van Enervo Dames 1 om weer aan de slag te gaan.

Veel mensen voelen zich een beetje down na de zomervakantie; ze hebben last van de “post holiday blues”. De wekker gaat zoals gewoonlijk op zaterdag weer. Hét geluid dat de plicht roept. Dan moet er opeens van alles weer gedaan worden op de zaterdag. Er moet gewerkt worden! Bent u vatbaar voor de post holiday blues? Met onze motivatietips staat u binnen korte tijd weer stralend op het volleybalveld!

1. Bereidt u voor in korte broek en slippers!

Verleng het vakantiegevoel door in korte broek en slippers de, met vakantieverhalen gevulde, kantine te betreden en deze tot, ongeveer, de warming up aan te houden. Vlak voor de wedstrijd kan dan de focus aan, zand tussen de tenen vandaan en de zomer uit de bol. We zijn er klaar voor, de wedstrijd kan beginnen!

1. Ga meteen aan de slag!

Dat hebben de dames van Bevoc geweten. Deze tip heeft u in levenden lijve kunnen zien in de eerste set. Energiek, fris en overtuigend spel leidde tot een indrukwekkende eerste set. Uiteindelijk stond er 25-15 op het scorebord en was het tijd om door te pakken.

1. Nieuwe ideeën opgedaan in de vakantie? Voer ze uit!

De 2de en 3de set was het tijd om “macht” en “arrogantie” in ons spel toe te gaan voegen. Vorig seizoen en in de voorbereiding was hier al op gehamerd maar dit idee was eigenlijk nog nooit echt tot uitvoering gekomen. Tijd dus om dit gelijk na vakantie op te pakken! Helaas pakte dit plan minder goed uit dan gepland en werden de 2de en 3de set verloren. De foutenlast was hoger, de servicedruk lager en de tegenstander beter. Maar laat u na de vakantie niet te snel uit het veld slaan! Het is tijd voor tip 4.

1. Ga terug naar de basis en heb plezier!

Eigenlijk een heel eenvoudige tip. We gaan terug naar de basis van Enervo-volleybal; vechtlust en plezier hebben in het spel. Nadat het verliezen van de derde set best een domper was gingen we vol goede moed de 4de set in. Op basis van vechtlust wisten we uiteindelijk terug te komen en de 4de en 5de set binnen te slepen. Een knap staaltje werk om trots op te zijn!

1. Pak de agenda en plan gelijk iets leuks!

Na de eerste overwinning van het seizoen volgt volgende week het vervolg, in IJsselstein. Ben jij er bij vrijdagavond?